Teamets Blogg

Här kommer löpande uppdateringar från sociala medier. Här kan allt från nya sponsorer representeras till en önskan om en fin vecka!

Säsongsstart 2022!

Två helger i rad med körning avklarat! 😄

Började förra helgen med att köra första gången 2022 på Anderstorp på deras träningshelg inför SM och även licenskurs för nya förare. Mycket hjärnspöken efter krasch förra året och för lite körning men det gick framåt hela tiden och hojen kändes kanon samt däck efter bra prat med Dunlop.

Sedan var det dags för Anderstorp SM där fokus var hitta mig själv på hojen och ha roligt. Det är ju även bara första tävlingen för i år. Efter träning på fredagen hade jag sänkt mig betydligt och börjat jobba mig närmare mina konkurrenter som än var några sekunder bort.

Lördagen satte jag PB på kvalet igen och racet höll jag mig på hjulen på och satte nytt PB samt var inte sist då jag höll mig på hjulen för tyvärr så kraschade några i samma klass men gick bra med alla som tur var. Ett roligt race och då kom även glöden för körningen igen.

Söndagen PB igen och bra känsla kunde hänga med något varv sedan så sa min bromspump upp sig vad det verkar så fick tyvärr bryta men en osäker broms kunde lika gärna kostat mig hela säsongen så bara laga och komma igen. Nästa körning blir på en kvällsträning på sviesta.😀

Säsongen 2021!

Då var säsongen 2021 över och har varit en något bättre säsong än 2020 gällande körning. Jag har kört några några av SM racen och mycket bandagar. Men efter en krasch i början på säsongen på Knutstorp så har det gått lite trögt men självförtroendet började komma tillbaka rätt fort. Sen tyvärr drabbades vi av inställda träningar och en tävling samt en del flyttande så detta året blev inget resultat år att tänka på. Men har lärt mig mycket efter kraschen samt efter mer körning. Vi har jobbat en hel del på hojen och fått till inställningar som funkar bättre för mig. Detta ihop med med mer träning och tävling 2022 så kommer det bli en toppen säsong tror vi i teamet. Då har nog förhoppningsvis Covid blivit mer utrotat. Vi i teamet är nu fullt vaccinerade och hoppas på bra träning utomlands nu under vintern eller innan säsongen drar igång. Nu börjar offseason med träning och förberedelser för att kunna ha allt klart inför 2022!

Stort tack till alla mina sponsorer, partners, vänner och familj!

Snart säsongsstart!

Det är mycket som sker bakom kulisserna nu när det närmar sig säsongsstart!

Dekaler monteras på hojen och bussen är även helt redo för säsongen samt inväntas nya magnetskyltar med alla min trevliga sponsorer och partners på!🙌😎 Än är inte allt redo att publiceras men inom kort kommer release av hoj,tröjor,buss och även en ny sponsor😎👍 Premiären kommer ske på Knutstorp ihop med Filip Backlund Trackdays💪

Video om mig!

Då var ett klipp ute med mig och om vad jag sysslar med som visas i min hemma kommun Tibro kommun😊🌟 Jättekul att få bli utvald till detta och hoppas sporten Roadracing får lite mer förståelse🙌 Tack återigen Tibro kommun🌟🌟

Går att kika in på denna länk

Mycket inför säsong!

Nu pågår det sista inför säsongen och vi hoppas den blir av. Bandagar bokade ihop med Filip Backlund Trackdays Hojen ska servas nu sen klar. Dekaler är snart måttade och bara montera på. Tröjor är redo att tryckas. Ser verkligen fram emot ny säsong då förra premiärsäsongen på min nya 600cc Kawasaki gick väldigt bra trots Covid-19 och mindre tillfällen att köra på. Hoppas ni alla håller er friska och har det bra trots omständigheterna! Denna gången ett fint foto från motofoto.se som bland annat verkat mentor under mina första år när jag tävlade i MiniGP 😃

God hjul och Gott nytt år!

God hjul och gott nytt år önskar vi i RJK-Racing Team🎅🏼🎅🏼✊ Nu siktar vi framåt mot säsongen 2021🙌Fotograf: wastegate.se

Ny hjälp inför 2021!

Mycket saker händer nu inför 2021 som vanligt och två nya sponsorer/partners välkomnar vi till 2021.Stort tack för att ni tror på teamet och mig som förare!

Pureest levererar bilvårdsprodukter som dom satsar på att försöka producera så mycket dom kan i Sverige och satsar stenhårt på produkter för vård av fordon. Alltid snabb service och får bra support på vad man kan behöva. Jättekul att få denna hjälp med bra produkter att tvätta bussen och hojen med!

Bilupplysningen säljer allt i ljusväg till ditt fordon och säljer väldigt bra satser för att enkelt koppla in din belysning. Dom besitter grym kunskap och man får alltid hjälp snabbt samt bra förslag på produkter. Ska bli jättekul att få bra belysning för att kunna åka säkert till och från banan.

Stort tack igen för ni vill stötta oss i satsningen med Robert Jönsson som förare!

www.pureest.se

www.bilupplysningen.se

Mycket på gång!

Det pågår mycket bakom kulisserna nu. Så som sponsor samtal, dekaler, tröjor och mycket mer! Reservdelar inventeras och hojen ska servas. Men mellan allt detta bygger jag upp det sista inför att äntligen släppa ut lite tröjor och annat som man kan köpa för att stöta teamet. Stort tack Mellansvenska Industriprodukter AB för hjälpen med detta!

2020 års säsong över!

Då var det färdigkört för i år och en lång vinter väntar. COVID-19 har gjort säsongen väldigt ovanlig i år och vi har utnyttjat situationen i RJK för att få mig att komma in på hojen och träna smart samt bygga upp allt runtom så som förbättra hojen samt fräscha upp racebussen!Vi tränade mycket och provade en SM tävling vilket var Gelleråsen. Jag var nervös men jag hade enkla mål. Ha kul och bli inte sist. Vilket jag lyckades med och sänkte mitt pb enormt. Efter den tävlingen tyckte jag verkligen att jag blev varm i kläderna på nya hojen och fortsatte träna samt köra med Filip Backlund Trackdays Vi valde att inte köra mer tävlingar sen av lite olika anledningar men det är för att vi ska kunna vara 100% starka till 2021 och i efterhand känns det som ett bra beslut för både ekonomin samt ha mer körtid framöver kommande säsonger! Kort summerat ett bra läroår trots omständigheterna och känner mig stark inför 2021. Det har tillkommit mer hjälp inför 2021 som avslöjas inom kort samt annat skoj som kommer ske! Stort tack till alla sponsorer och partners samt min familj som stöttar!

Kika in alla som stöttar här

Hur går det?

I veckan som var körde jag med en av mina sponsorer Filip Backlund Trackdays och som vanligt grymt utvecklande körning. Kunde åka racetempot från bikeweek fast varv på varv. Vilket kändes kanon! Grymt event, stort tack!Nästa var tänkt SM Falkenberg. Men efter det blev klart nu att det faktiskt blir av efter många bud så blir det att vi skippar då vi tänker ändra lite taktik för att göra nästa år så bra som möjligt. Vi kommer köra på träning och bygga upp mer ekonomi då coronan ändå gjort denna säsong lite som ett sabbatsår som många säger. Såklart är jag sugen på race men samtidigt tänker jag att träna på samt preppa saker inför nästa säsong ytterligare! Har en hel del på gång som innefattar att jag kommer kunna köra mera😃👍 Hoppas alla har det bra och sköt om er i dessa tider så kommer det snart lite nyheter igen! Stort tack till alla som gör det möjligt och mitt team ni är grymma! Fotograf N-TRADE RACING

Sviestad SM3

Som ni kanske sett vissa av er så är inte jag med på Sviestad SM3!Det är för vi valt att ladda om lite genom att ta tag i små saker till racingen. Nya snören till mina raceboots och husvagnen ska fixas lite samt annat så en allmän service på allt😁 På Tisdag är jag dock iväg igen och kör bandag med Backlundtrackdays! Vilket kommer bli jätteroligt och tanken är att köra Falkenberg som nästa tävling. Då coronan ställt till mycket i år så försöker vi i teamet att testa och fixa sånt som aldrig hinns med vilket kommer underlätta när säsongen är normal igen 💪 Foto från Wastegate.se

Första SM racet kört!

I helgen körde jag mitt första race på nya hojen!

Torsdag kväll bar det av upp mot Gelleråsen med nya hojen och lite ny utrustning packat i bussen. Det är dags för första racet på min 600cc i klassen Rookie 600. Vi började packa upp och ställa oss i ordning ihop med min coach Anders Nordlander som kör Superstock 600!

Vaknade upp Fredag morgon och börjar ladda inför första passet. Efter att ha åk lite innan på Gelleråsen bara med nya hojen så hade jag inte nån jättebra tid för att hänga med men efter pass var jag nere på 1:17:8 och började hitta in med hojen. Fick mycket hjälp av Anders och forstatte sänka tiden.

På lördagen vankades det kval och satte 1:16:3 med start från 14:e ruta. Racet gick av stapeln och var sjukt nervös då det är ny klass samt ny hoj. Knappt hunnit provstarta hojen i race situation men gick bra och tog starten. Hängde med några varv och hade 13:e platsen men klarade inte riktigt det tempot så höll min position 14 in i mål. Ett bra första race ingen placering tappad och kom inte sist. Var precis dom två målen jag hade.

Söndagen gick kvalet ännu bättre och nere på 1:15 hög. Dock hade dom andra förbättrat sig och var tight. Startade som femtonde och laddade på! Låg 14 bra länge och in på näst sista varvet för jag låg och spana vart jag skulle köra om då hon var snabbare än mig på vissa ställen men jag tog igen på andra. Sista varvet tänkte jag nu är det dags det får bära eller brista. Laddar på hårt upp mot ejes bromsar så sent jag vågar och kliver om sen tar jag 13:e platsen vad jag trodde men en till hade vurpat så slutade 12:a i racet. Vilket var grymt jag tog en placering och höll mig på hjulen medans nån annan vurpa. Så kul att få fightas och komma in i 600cc. En grymt rolig helg som gjordes möjlig av mitt team. Speciellt Anders som coachat och peppat fast jag var lite låg över att jag inte fick upp mer fart. Men skam den som ger sig!

Tack till alla sponsorer och partners som gör detta möjligt! Ta en titt på dessa här

Satsar på nästa!

Satsar på nästa! I Söndags körde jag licensträningen på Gelleråsen och det gav kanske inte någon förbättring på varvtid men mycket bromsteknik och förflyttning på hojen. Kändes jättebra efter att ha tränat lite! Som vissa kanske märkt i anmälningslistor så är jag inte anmäld i SM1 och det är just för det som sker i världen just nu (Covid-19)Då två i mitt team är bland annat riskgrupp för detta och att jag inte vill lägga en onödig press på vården ifall något skulle hända så kommer jag ej tävla i helgen på SM1 Anderstorp. Jag vet hur det blir när tävlingsdjävulen slår till och man åker inte så säkert som man kan göra på en träning i dessa tider. Jag har ett lärorår och inget jag vill bevisa i år. Jag vill komma in i nya hojen denna säsongen och så får vi se hur det utvecklar sig om man kan ställa upp i nästa SM eller om det blir värre. Vet hur hårt vården sliter och dom gör ett sjukt jobb just nu. Dom ska ha all credd för att dom sliter och jobbar samt riskerar att bli smittade själva.Jag hoppas alla får en fin helg kanske semester till och med! Ta hand om er!

Äntligen klart!

Det har hänt mycket nu när Covid-19 har ställt till lite annorlunda säsong och då hann jag det som skulle hinnas med på semestern! Bussen har fått väldigt mycket kärlek och nu är den rostlagad,stenskott lagade,gamla dekaler rensade och nya monterade.Eftersom en stor hobby är just att lacka och snygga till skadade/äldre prylar så började jag kika hur vi ska laga rostiga bakskärmar på vår buss utan allt för mycket omlack. Då hittade jag Raptor liner som är en skyddsfärg med struktur som används på pickup flak som blivit populärt att måla bilar i på sistone i USA blandannat. Så det fick bli ett test. Efter lite slipning,rostskyddsgrund och spackel så blev det dags att måla. Fokuset först var trösklar och under samt dörrgångar för att skydda den bättre men slutade med att plastdetaljer och bakskärmar också blev målade samt en bit i fram. Nu är det plastdetaljerna vid baklyktorna kvar och framskärm plus stötfångare kvar vid senare tilfälle men med dekaler från en av våra sponsorer Mellansvenska Industriprodukter AB blev bussen verkligen förvandlad!

SM Spikat och Glad Midsommar!

SM är spikat 2020!
Äntligen kan vi fokusera framåt och ha roliga helger i depån med mycket adrenalin🙌
Har jobbats en hel del bakom kulisserna i allt detta och materialet har det fixats med samt våran buss som ni kanske sett i andra inlägg/bilder. Kommer ett inlägg om det i veckan men sålänge hoppas vi i RJK-Racing Team att alla får en Glad midsommar😎😊

Backlund Trackdays 10-11 Juni Gelleråsen

I Onsdags och Torsdags körde jag äntligen lite bana igen med nya hojen på Gelleråsen, Karlskoga med Filip Backlund Trackdays

Vädret var kanon och vi rullade upp på Tisdagkvällen redan för att ställa upp allt. Började dom första passen med att känna in hojen och förvånansvärt snabbt kom jag in i den mot tidigare körning på Mantorp. Tror ett längre uppehåll tack vare Corona gjorde man smälte tidigare körning bra!

Efter några pass med att träna lite olika svängar/tekniker var det dags att köra lite hårdare och börja komma in nått tempo vilket ledde till ungefär samma tid som med 300:an samt tempo. Nu var dag 1 avklarat och dags att ladda om samt anteckna upp saker som skett under dagen.

Till dag 2 kom min coach Anders Nordlander upp och han åkte med mig ett pass för att lära mig lite då han kör i Superstock 600 samt åkt 600 länge! Efter ett pass hade jag en hel del att ta in och träna på vilket är grymt skönt att få höra då det oftast är svårt att hitta förbättringar själv iallafall såpass fort som jag gjorde nu. Tränade vidare några pass och sänkte mig flera sekunder i tid samt hittade mycket mer förtroende på hojen. Gick ifrån 1:25 första passet på hojen till 1:16 med känsla för att åka ännu fortare utan bekymmer. Tror att något pass till hade gjort jag kapat några sekunder ytterligare. Men man får se det till att en bandag brukar ha en del trafik så man får inte alltid varven som man får på en ren träning på en SM helg som exempel. Men måste säga Filip gör ett grymt jobb med dessa bandagar då grupperna är riktigt välbalanserade och evenemanget i sig är bra uppbyggt samt alltid lika trevligt folk på plats!

Utöver två toppendagar på Gelleråsen så fick jag även äran att åka med Richard Göransson som tävlat i bland annat STCC med stor framgång. Fick åka med i en Porsche runt Gelleråsen tack vare Filip Backlund som lottade ut två deltagare per dag som skulle få åka med några varv. Om man jämför med att åka hoj på bana så gick detta sjukt mycket fortare i sväng samt vid varje inbromsning trodde man att man skulle sitta i muren. Helt galet hur fort det går med bilarna också på bana! Tror även detta pass mitt på dagen fick mig att tagga till lite mer med körningen för därefter sänkte jag mig i tid😁💪

Bilderna på mig och hojen togs av biker.stories

Senaste körning med backlund!

Nu i helgen kommer en uppdatering om två dagar med Backlund trackdaysGelleråsen. Sålänge bjuds det på ett varv på nya hojen! Kika här

Just nu är det trögt med körningar!

Just nu är det lite trögt med nya körningar!10-11 Juni då jag kommer åka med en av mina sponsorer Filip Backlund Trackdays på Gelleråsen och jag längtar något enormt då nya hojen gick så grymt fint på första testet i år på Mantorp Park. Men under tiden står det självklart inte still… Som många vet blir jag rastlöst och då händer alltid något. Så nu ska bussen få lite ny lack här och var samt depåkärran😁Hoppas alla har det bra trots Coronan som fortsätter härja vidare men hoppas denna soliga bild från Crownfield i April piggar upp lite 😀

Hoppas alla haft en bra valborg!

I Lördags skulle vi åkt på Gelleråsens bandag men kände mig tyvärr lite krasslig när väl vädret var bra efter en riktigt dålig prognos. Men frisk och kry nu igen och igår blev det ett pass på STC med mycket avstånd till folk och senare på kvällen. Försöker bygga upp kroppen ytterligare med mer muskler nu till 600 då det kommer krävas när vi väl får köra. Just nu är nästa körning som är bokad i Juni med Filip Backlund Trackdays

Just nu är det lite tomt med träningar men vi håller hoppet uppe!

Första körningen avklarad!

I Tisdags blev det premiär på nya hojen ihop med Filip Backlund Trackdays på Mantorp
Efter att ha satt upp tält och allt samt stripeat dom sista dekalerna på hojen på Måndagen så var det dags för en god nattsömn. Tisdagen blev det uppgång 07.00 och sätta på värmarna och sen iväg på förarmöte. Det var lite nervöst ny hoj, ny bana och inte kört på ett tag men första passet gick kanon. Började mjukt sedan fortsatte jag öka och känna mig mer trygg på dom andra passen under dagen. Vädret var strålande med sol och 18 grader. Det märktes inte så stor skillnad i sväng förutom att denna hojen verkligen vill svänga in mot min förra det är nog mycket tack vare FJ Racing Suspension som ställt fjädringen!

Den stora skillnaden mot min förra blev när man skulle använda gasrullen samt bromsa in. Vilket gött ös och samtidigt grymma bromsar. En toppendag på banan och fick verkligen en nytändning efter en strulig säsong förra året i SSP300. Stort tack till Filip Backlund som annordnat denna dag och ett stort tack till alla som stöttar mig! Nu blickar vi framåt mot nästa Lördag på Gelleråsen med en hel dag full av träning och förhoppningsvis lite mer nedlägg nu när man börjar bli van 😎💪

Snart körning!

Snart dags för premiär på nya hojen med Filip Backlund Trackdays på Tisdag i Mantorp och även då kommer designen på hojen släppas!

Under tiden vi i teamet längtar dit så håller jag som förare på med mitt kontor jag nu mera kommer kunna använda till möten och annat! Detta är tack vare Mellansvenska som gett mig ett kontor jag kan använda närsomhelst. Stort tack!

Glad påsk!

Trots Corona som härjar just nu i världen så har vi kommit fram till påsk och vi i teamet hoppas alla får en rolig och trevlig påsk!

%d bloggare gillar detta: